Grundet påskeferie afsendes garn & strikkepinde først den 14/4.

Ribstrik? Lær hvordan man strikker rib med vores videoguide!

Opslået af Michelle Østergaard d.

Hvis du har problemer med at huske hvordan man strikker rib, eller hvis du gerne vil lære at strikke ribstrik, så vi dit behov dækket. Vi har nemlig lavet en videoguide, så du nemt kan komme igang med dit strikkeprojekt.

Hvad er ribstrik så?

1 x 1 rib eller enkeltrib handler egentlig bare om at strikke 1 ret og 1 vrang gennem hele arbejdet. Rib strik vil du bruge for at meste til kanter af af ærmer eller bunden af trøjer. Det gør man fordi det giver en dejlig elastisk resultat. Hvis du gerne vil have en stramme lukning på dine ærmer fx, så kan du gå en halv nummer ned i pindene, så enden af ærmerne bliver strammere. Det afhænger helt af hvilket look og feel du gerne vil have. 

 

Vi har en guides til hvis du har brug for hjælp til at slå masker op, strikke ret eller strikker vrang. 

  1. Slå masker op guide
  2. Strik retmasker guide
  3. Strik vrangmasker guide

Hvis du forskyder dine masker, så enheder du med perlestrik. Det er derfor vigtigt at du, som nævnt i videoen, altid strikker ret over ret og vrang over vrang, når du strikker tilbage på din pind. Det bliver forklaret yderligere i videoen, men det betyder at hvis masken under din nuværende maske er ret, så skal du strikke en ret maske. Så vil du nemlig få de fine rækker, som der er pæne ved ribstrik.Del dette opslag← Ældre opslag


0 kommentarer

Indsend en kommentar