Grundet påskeferie afsendes garn & strikkepinde først den 14/4.

Lær At Strikke Strømper & Sokker Med Vores Video Guide

Opslået af Michelle Østergaard d.

Det kan virke rigtig besværligt at strikke en strømpe, hvis man aldrig har prøvet det før. Og det er super ærgeligt, da det er rigtig sjovt og fedt at kunne lave sin egne strømper. Jeg plejer at lave et par i løbet af efteråret, så jeg er helt klar, når det bliver vinter. Så trækker jeg bare et par varme strømper på, når det bliver fodkoldt hjemme ved mine forældre. 

Så har vi endelig fået lavet en guide en video-guide, hvor vi viser dig fra start til slut hvordan du strikker strømper og sokker. Du kan se den samlede video lige nedenfor, eller du kan scrolle ned til de andre videoer, hvis du fx har problemer med at strikke tåen, skaftet eller hælen.

Vi har taget udgangspunkt i denne strikkeopskrift.

Der er intet mere behageligt end et par varme strømper. De bliver endda endnu mere behagelige, hvis du eller en af dine nærmeste har strikket dem. Så hvis du aldrig har strikket et par strømper eller sokker før, så går du glip af en herlig oplevelse. 

Det skal du bruge til at følge guiden:

 • Strømpegarn
  • Du kan godt bruge 100% økologisk uld, men så vil der gå huller i strømpen meget hurtigt.
  • I opskriften bruger vi et lækkert blandingsgarn fra Onion, som er 70% superwash uld og 30% nældefibre. 
  • Strikkeopskrift
   • Vi bruger opskriften Luka Strømper, som kan laves fra størrelse 22 til størrelse 47.

  Guiden er perfekt til nybegyndere, da videoen viser dig hele processen. Vi linker til vores andre videoer, så du fx kan lære at slå masker op. 

   

  Hvordan strikker man tå på sine strømper?

  Hvordan får man egentlig lukket tåen på sin sokker? Det finder du ud af ved at se videoen.

   

  Hvordan strækker man hæl på sine strømper?

  Alle frygter det, men man skal strikke hælen på sine strømper eller sokker. Vi har klippet videoen, så du kan se den præcise proces ved at se denne del. Vi vil gerne have dine input, hvis du er begynder til at strikke strømper. Kan du følge guiden og strikke hælen?

  Har du nogle kommentarer til videoen? Så må du gerne skrive dem i kommentar feltet. Det kan være du syntes at vi ikke er tydelige i vores forklaring af enkelte dele af strømpe strikningen. Så byd ind med det, så vi kan gøre det nemmere at forstå for de næste som ser videoen.


  Del dette opslag  ← Ældre opslag Nyere opslag →


  • Jeg skal til at lave formen på hælen og i opskriften står der man skal fortsætte vendinger indtil alle masker er strikket med. Vil det sige at efter de 2 omgange hvor jeg lader 8 masker være tilbage før jeg vender, skal jeg tage 2 omgange hvor jeg lader 6 masker blive tilbage før jeg vender osv.? :D Forstår ikke det med skældet du nævner
   Mvh Michelle

   Michelle

  Indsend en kommentar