Amigurumi? Hvad er det og hvilke opskrifter er der?

Hvad betyder amigurumi så? Det betyder lille hæklet legetøj på japansk, og det er de sødeste små bamser du længe vil opleve. Du har sikkert set dem på Instagram. De fås i alle mulige dyreformer. 

Hvis du vil se et udvalg, så kan du klikke her og se vores udvalg af amigurumi hækleopskrifter på hjemmesiden.

Når jeg har hæklet bamserne, så har jeg brugt Alba Garn fra BC Garn.

Det er ikke 100% klart, hvor konceptet kommer fra, men man er ret sikker på at det oprinder fra Japan. Det tog dog først rigtig fart i America og Europa, da ideen landede i USA. Det er nu utrolig populært på Etsy og Instagram. 

Du kan købe dem som bamser rundt omkring på nettet, eller du kan selv hækle dine amigurumier. På hjemmesiden har vi valgt kalde dem hæklede bamser hækleopskrifter, fordi det er lidt nemmere at forstå.

Amigurumi har siden 2006 (åbenbart) været nogle af de mest populære produkter på Etsy. Der er vist også flere personer på Instagram og Pinterest, hvor du kan bestille hæklede amigurumier fra i Danmark. 

Vi har dog valgt at have dem som opskrifter, så du selv har muligheden for at hækle dem. Det kan godt være lidt svært, hvis du er helt ny til hækling, men det er samtidig rigtig god øvelse af diverse hækleteknikker. 

Alle vores opskrifter er produceret af DIY Fluffies i Holland, som vi har fået lov til at sælge videre i Danmark. Alle opskrifterne er på engelsk i øjeblikket, men på sigt vil vi gerne opsætte dem til dansk.

Hvilke teknikker skal jeg bruge for at kunne hækle amigurumi bamser?

For at hækle amigurumi-bamser skal du kunne forskellige hækleteknikker: 

(Jeg lover at få lavet de sidste guides, så du kan komme i gang med at hækle din helt egne amigurumier.)

Det er relativt simple teknikker, hvor du vil kunne lære det hurtigt, hvis du finder en guide. Hvis du ikke allerede kan de forskellige teknikker, så er det at hækle en amigurumi også en virkelig god måde at lære teknikkerne på.

Så kan du lære de enkelte teknikker, når de bliver nødvendigt i opskriften. Det er en af de klare fordele ved at lære at hækle: Du kan trevle det op og begynde igen, hvis du laver fejl. 

Amigurumi Dyr & Hækleopskrifter

Vi fører en række amigurumi dyr hækleopskrifter på hjemmesiden. De er alle sammen rigtig søde, og jeg anbefaler dem altid som gaver til niecer og nevøer, hvis du har tid til at lave dem. 

De ender altid med at være de sødeste små hæklede bamser. Selv billederne af dem er rigtig populære på nettet. Også af folk som ikke hækler, fordi de er så nuttede. 

Her kan du få et hurtigt overblik over de søde amigurumi bamser, som vi har på hjemmesiden. Ræven er min personlige favorit, men den mest populære er faktisk giraffen. 

Amigurumi Dinosaur

Det som jeg elsker mest ved den hæklede dinosaur er at den hedder Titus the T-rex, som jeg ender altid med at smile og tænke på Unbreakable Kimmy Schmidt.

amigurumu dinosaur

 

Amigurumi Hund

Er den ikke nuttet med sit lille slips? Jeg ligger konstant planer om at få givet denne hæklet pug, som gave til min niece eller nevø, men jeg har endnu ikke fået det gjort. 

amigurumi hund

 

Amigurumi Kat

En af mine venner har længe efterspurgt at jeg hækler denne kat, så hun kan have den liggende på kontoret. Hun syntes den er så sød. 

amigurumi kat

Amigurumi Gris

Hvis du er kreativ nok, så kan du overbevise et barn om at du har hæklet Gurli Gris eller hendes bror.

amigurumi gris

Amigurumi Ræv

Min personlige favorit! Se hvor sød ræven er med sin lille taske. Det kunne næsten være et lille postbud fra Animal Crossing.

amigurumi ræv

 

Amigurumi Giraf

Den hæklede giraf er en af vores mest populære amigurumier. Den er også virkelig sød, selvom ræven er min favorit. 

amigurumi giraf

Du kan se resten af vores amigurumier og søde hæklede bamser på ved at trykke her. 

 Vi tilføjer løbende nye amigurumi hækleopskrifter på hjemmesiden, så hvis du checker ind løbende, så skal du nok blive forelsket i de nye bamser.