Hvordan lukker man masker af når man strikker?

Når du strikker, så vil det sidste trin i processen være at lukke dine masker af. Vi har lavet en kort video som kan hjælpe dig med aflukning af dine masker. 

Hvis du ikke har prøvet det før, så kan det være svært at regne ud hvordan man lukker af. Det kan også være du har gjort det før, men du lige skal bruge en genopfrisker på hvordan man gør. Vi har derfor lavet en videoguide til aflukning af masker, når man strikker. Så kan du lære at mestre teknikken.

Du får lige et hurtigt overblik over trinene, som du skal igennem for at lukke masker af, og så kan du se i videoen hvordan du skal lukke dit strik af. Jeg håber, det hjælper på forståelsen af hvordan man gør. 

Trin for at lukke dine masker af, når du strikker: 

  1. Strik 2 masker som normalt 
  2. Løft herefter den første maske du strikkede over den anden og lad den glide af pinden. Nu har du lukket 1 maske af. 
  3. Strik derefter 1 maske som normalt, og gentag processen med at løfte masken yderst til højre over den maske du lige har strikket. 
  4. Dette gentages til der er 1 maske tilbage. 
  5. Bryd nu garnet og træk igennem masken og stram til.

Husk at gøre processen med løse masker - hvis du strammer dem for meget bliver aflukningen strammere end selve arbejdet, og kan "bue indad".

Video guide til aflukning af masker 

Du kan bruge metoden fra videoen til alle former for strik, så du skal ikke bekymre dig om det. 

Hvis du er helt ny i at strikke, så kan det muligvis hjælpe dig at læse vores blogindlæg om hvordan man strikker. 

Du kan finde det her:

https://garnguru.dk/blogs/blog/laer-at-strikke-med-vores-guide-videoer

Her får du en forklaring af hvilket garn det en god ide at starte med, hvilke pinde du skal vælge, og et overblik over de nemmeste teknikker til at starte med at strikke. 

Hvis du har spørgsmål til hvordan du lukker din masker af, så må du gerne skrive en kommentar nedenfor. Så skal jeg nok svare på dem, og forhåbentlig hjælpe dig videre med dit strikkeprojekt.