Hvordan strikker man egentlig ret og retmasker?

Nybegynderens guide til at strikke ret og retmasker

Vil du vide hvordan man strikker ret? Så er du kommet til det rette sted. Retmasker er et rigtig godt sted at starte, når man skal lære at strikke. Du kommer til at bruge retmasker i størstedelen af alle dine strikkeprojekter, når du starter med at strikke, så det er en god ide at få teknikken helt på plads. 

Hvis du ikke ved hvordan du slår masker på endnu, så er det nok et endnu bedre sted at starte, hvis du vil lære at strikke. Her er vores guide til at slå at masker op. Den er skrevet til nybegynderen, så vi håber den er nem at følge.

Her er vores videoguide til hvordan du lærer at strikke ret:

Ret er sammen med vrang de to mest gængse strikketeknikker som du vil finde fx i strikkeopskrifter. Tag dig god tid, når du starter med at lære at strikke ret. Når du har øvet dig længe nok, så vil du kunne sidde og strikke retmasker helt uden at tænke over at du gør det. 

Hvis du vil prøve en strikkeopskrift, hvor du skal strikke en masse retmasker, så kan du prøve vores strikkeopskrift på en sød babytrøje. Så har du samtidig en sød gave til en niece eller et barnebarn.

Hvis du har brug for mere hjælp til fx hvilket garn er godt til begyndere, eller bare generelt vil lære flere strikketeknikker, så har vi lavet en samlet guide til at strikke for nybegyndere her.