Lær At Strikke Strømper & Sokker Med Vores Video Guide

lær-at-strikke-strømper

Det kan virke rigtig besværligt at strikke en strømpe, hvis man aldrig har prøvet det før. Og det er super ærgeligt, da det er rigtig sjovt og fedt at kunne lave sin egne strømper. Jeg plejer at lave et par i løbet af efteråret, så jeg er helt klar, når det bliver vinter. Så trækker jeg bare et par varme strømper på, når det bliver fodkoldt hjemme ved mine forældre. 

Så har vi endelig fået lavet en trin for trin video-guide, hvor vi viser dig fra start til slut hvordan du strikker strømper og sokker. Du kan se den samlede video lige nedenfor, eller du kan scrolle ned til de andre videoer, hvis du fx har problemer med at strikke tåen, skaftet eller hælen.

Hvis du er helt nybegynder, så vil jeg anbefale at du læser vores guide til hvordan du lærer at strikke før du går igang med at strikke strømper.

Lær at strikke sokker med vores trin for trin video

Jeg har taget udgangspunkt i denne strikkeopskrift.

Der er intet mere behageligt end et par varme strømper. De bliver endda endnu mere behagelige, hvis du eller en af dine nærmeste har strikket dem. Så hvis du aldrig har strikket et par strømper eller sokker før, så går du glip af en herlig oplevelse. 

Det skal du bruge til at følge guiden:

 • Strømpegarn
  • Du kan godt bruge 100% økologisk uld, men så vil der gå huller i strømpen meget hurtigt.
  • Vi vil forslå Hey Mama Wolf Sockyarn, da det er et af de få garner som faktisk ikke er superwash.
  • Strikkeopskrift
   • Vi bruger opskriften Luka Strømper, som kan laves fra størrelse 22 til størrelse 47.

  Guiden er perfekt til nybegyndere, da videoen viser dig hele processen. Vi linker til vores andre videoer, så du fx kan lære at slå masker op. 

  Hvis du har brug for strømpegarn, så har et bredt udvalg af bæredygtigt garn på webshoppen.

  Hvordan strikker man tå på sine strømper?

  Hvordan får man egentlig lukket tåen på sin sokker? Det finder du ud af ved at se videoen.

   

  Hvordan strækker man hæl på sine strømper?

  Alle frygter det, men man skal strikke hælen på sine strømper eller sokker. Vi har klippet videoen, så du kan se den præcise proces ved at se denne del. Vi vil gerne have dine input, hvis du er begynder til at strikke strømper. Kan du følge guiden og strikke hælen?

  Har du nogle kommentarer til videoen? Så må du gerne skrive dem i kommentar feltet. Det kan være du syntes at vi ikke er tydelige i vores forklaring af enkelte dele af strømpe strikningen. Så byd ind med det, så vi kan gøre det nemmere at forstå for de næste som ser videoen.


  3 kommentarer


  • Kelsey

   Pretty! This was an extremely wonderful article. Many thanks for
   providing this info. Maglietta Roma Poco Prezzo GailRixcp Chelsea drakt
   Katharina


  • Michelle

   Hej Michelle,

   Beklager det sene svar!

   Ja, det skal være sådan at du for hver pind du strikker tager 1 maske mere med før du vender – så du gradvist strikker flere og flere masker med, og til sidst har strikket alle maskerne med :-)
   Jeg håber at det giver mening!

   Mvh
   Michelle // Garnguru.dk


  • Michelle

   Jeg skal til at lave formen på hælen og i opskriften står der man skal fortsætte vendinger indtil alle masker er strikket med. Vil det sige at efter de 2 omgange hvor jeg lader 8 masker være tilbage før jeg vender, skal jeg tage 2 omgange hvor jeg lader 6 masker blive tilbage før jeg vender osv.? :D Forstår ikke det med skældet du nævner
   Mvh Michelle


  Skriv en kommentar

  Noter venligst at din kommentar skal godkendes før den vises.