Sådan strikker du let vrang

Hvis du har lært at strikke retmasker, så er det at strikke vrangmasker det naturlige næste skridt. Vi har lavet en videoguide til at strikke vrangmasker, som du løbende kan sætte på pause for at få alle detaljer med.

Det er overraskende nemt, når du lige får det gjort et par gange. Når du har lært at strikke vrang, så opstår der er en verden af muligheder. Så har du mulighed for at lave endnu flere kreative strikkeprojekter!

Jeg tror, vi har brugt enten økologisk bomuldsgarn eller uldgarn i videoen. Det kan være nemmere at strikke med uldgarn, da det ikke så nemt trævler/skiller som bomuldsgarn. Så hvis du er en begynder, så vil jeg forslå at du bruger uldgarn, da det også glider nemmere på pindene, og derfor er mere behageligt at arbejde med.

Hvis du har brug for mere vejledning, så har vi også lavet en samlet guide til hvordan man lærer at strikke, hvor flere teknikker er med i. Du finder guide vores guide til at lære at strikke her.

Din videoguide til at lære at strikke vrangmasker

Her er vores guide til at strikke vrang:

Vrangmasker kan bruges til fx ribstrik, perlestrik og glatstrik.

Hvad skal man bruge vrangmasker til?

At strikke vrang og selve vrangmaskerne kan bruges til de fleste af dine kreationer, når du strikker. Det er de mest elementære dele af at strikke. Når du har styr på at strikke ret og vrang, så er der frit slag for at lave fx tæpper og halstørklæder. 

Så det er vigtigt, at du får det helt på plads og øver dig, så den sidder lige i skabet. Når jeg har skullet lære det, eller hvis jeg skal lære andre at strikke vrang, så har jeg fået de bedste resultater ved at strikke i måske en halv time til en time, og derefter lægge det fra mig.

Så du skal bare prøve at strikke med så god form som mulig, så længe du syntes det er sjovt og overskueligt. Når det ikke er sjovt længere, så kan du lægge dig fra dig. 

Hvis du har spørgsmål til hvordan man strikker vrang, så må du hjertens gerne skrive en kommentar.

Hvis du har ønsker til hvilken videoguide vi skal lave i næste gang, så må du også gerne skrive en kommentar. Så skal vi nok få lavet en simpel guide.